Scent Dog A‚Äčcademy

Onze Disciplines

Wil jij iets leuks doen met je hond? Wil je de band tussen jullie vergroten? Of heb je een probleempje? 

Ook particulieren kunnen in onze academy terecht voor opleidingen en begeleidingen

Deze opleidingen worden zowel in groep als individueel gegeven.

Puppyclass

Voor een puppy is het zeer belangrijk dat ze een goede socialisatie krijgen en dat ze kennis leren maken met de basis bevelen zoals zit, lig, kom hier,...  In onze puppy lessen komen deze zaken allemaal aanbod.  

Meer over ons programma: Lees hier

Gehoorzaamheid

Een hond die luistert, wie wil het niet?  Helaas gaat dit niet vanzelf.  Tijdens onze gehoorzaamheidslessen, werken we op een leuke en rustige mannier (zonder druk) aan de gehoorzaamheid van de hond. Zo leren we een hond mooi wandelen aan de lijn en los, komen op bevel, het blijven en noem maar op aan.  Doorheen de verschillende levels gaan we steeds meer verwachten van de hond.

Meer over ons programma: Lees hier

Socialisatie

In onze lessen socialisatie, leren we alles over hoe we een hond moeten laten gewennen aan bepaalde dingen.   SDA maakt samen met u een socialisatieprogramma op die we doorheen de lessen samen doorlopen.  Socialisatie kan zijn voor bepaalde situatie, mens en dier, geluiden, schoten,...

Detectie

Vind jij een drugs- en/of explosievenhond ook zo fassinerend.  Wel bij Scent Dog Academy kan je net als deze honden opzoek gaan naar een verborgen (legale) stof.  Dus geen drugs of explosieven maar wel bv geuren uit het keukenrek.  Doorheen de verschillende levels wordt je net zo opgeleid alsof je een echte  drugs- of explosievehondengeleider bent.  Via opdrachten en situatie ga je opzoek naar verstopte geuren en kom je terecht in een kat en muisspel met onze instructeurs


Tracking/Trailing

Via tracking of trailing is de hond in staat een bepaalde geur te volgen en te localiseren, met diverse doeleinden. Dit kan doormiddel van grondspoor (tracking) of door aircent (trailing).

Wij leiden onze honden op op maat van de klant. Zo kunnen wij voor hen de hond opleiden voor het vinden van mensen of voorwerpen. 

Basis Clickertraining

Clickertraining is een handige trainingsmethode om een hond  bepaald gedrag aan te leren. Het is een vorm van positieve training. We gaan het gewenste gedrag belonen doormiddel van een clicker, een klein plastic doosje dat een klik-geluid maakt.  Tijdens deze lessen kom je er alles over te weten.

Gedragsteraphie

Ook honden kunnen gedragsproblemen hebben, gedragingen die we liever niet bij onze hond zouden zien.  Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn.  Tijdens de gedragsteraphie gaan we bekijken en observeren wat het ongewenste gedrag is en gaan we opzoek naar oplossingen.  

Adventure 

Binnenkort meer

0